top of page
Yksilöterapia.jpg

Yksilöterapia

- Olet riittävä, ihana ja arvokas juuri sellaisena kuin olet -

Yksilö terapiaan voi hakea Kelan kuntoutustukea 1-3 vuodeksi kerrallaan. Yksilö terapiaan voi tulla myös omakustanteisesti tai kaupungin tarjoaman palvelusetelin kautta. Yksilöterapiassa luodaan asiakkaan ja psykoterapeutin välille turvallinen, luottamukseen ja avoimuteen liittyvä terapeuttinen suhde. Parhaimmillaan terapiasuhde voi olla asiakkaalle korjaava kiintymyssuhde, jossa korjataan mm torjutuksi, hylätyksi tai muut vaille jäämisen kokemukset. Yksilöterapia on sinun oma aikasi, vapaus olla oma itsesi, aika olla haavoittuvuutesi sekä vahvuuksiesi äärellä.

Vahvuuteni yksilöterapiassa on luoda myötätuntoinen ilmapiiri istuntoon, joka mahdollistaa asiakkaalle vahvan kokemuksen siitä, että hänet kuullaan, tilannetta ymmärretään ja tuetaan eteenpäin. Mahdollistan asiakkaalle oman elämän asiantuntijuuden, ja samanaikaisesti mahdollisuuden saada uusia näkökulmia, jotka kuljettavat eteenpäin sekä myös ratkaisuja/ vastauksia omiin haasteisiin. Yksilö terapia luo tien itseymmärrykseen ja vie eteenpäin omalla elämän polulla.

Yksilöterapiassa käytän laajasti erilaisia terapeuttisia menetelmiä ja keinoja, joiden avulla tutkitaan sinun maailmaasi mm, arvot, historia, tunteet, haasteet ja vahvuudet sekä voimavarat. Lisäksi lähdetään muuttamaan haitallisia käyttäytymis- ja toimintamalleja, jotka vaikuttavat mm itsekriittisyyteen, vaativuuteen, välttelyyn jne. Työotteessani on vahvasti läsnä dialogisuus, reflektiivisyys, osallistuvuus, kehollisuus, tunteet/tunnelukot, luovat menetelmät jne.

Yksilöterapia

Paripsykoterapia

- Avataan yhdessä suhteenne solmuja ja lukkoja -

 

Paripsykoterapia voi olla kestoltaan lyhyt aikainen tai pitkäprosessi. Paripsykoterapiaan voidaan hakea myös Kelan kuntoutustukea 1-3 vuodeksi kerrallaan. Paripsykoterapiaa käytetään myös yksilöterapian rinnalla hoitomuotona. Paripsykoterapiassa tutkitaan yhdessä ammattilaisen kanssa parisuhteen voimavaroja, vahvuuksia sekä toisaalta nostetaan esiin turvallisesti suhteen haasteita/ongelmia sekä kipukohtia. Hoidon keskiössä on vuorovaikutus kahden ihmisen välillä, jonka kautta tutkitaan kommunikaatiota taitoja, erilaisia tunteita sekä miten mm toiveet, tarpeet ja halut täyttyvät suhteessa. Lisäksi tutkitaan parin välillä olevaa kiintymyssuhdetta, haavoittuvuutta sekä toimivuutta. Paripsykoterapeutin rooli on keskustelua ohjaava, näkökulmia avaava sekä erityisesti parin kokemusten ja tunteiden esille tuominen.

Yksi pariterapiatapaamisen tavoite on luoda turvallinen ilmapiiri, jossa molempien osapuolten on mahdollista päästä puhumaan tasavertaisesti omista asioistaan, toiveistaan, tunteistaan sekä tarpeistaan. Paripsykoterapiassa ei haeta syyllisiä, pikemminkin pyritään luomaan yhteinen ymmärrys suhteen tilasta, voinnista sekä löytämään yhdessä ratkaisuja/näkökulmia suhteen solmujen avaamiseksi.

Pariterapiaan hakeudutaan useimmiten, kun suhteessa ilmenee mm. kommunikointiongelmia, uskottomuutta, erilaiset suhde muodot (monogamia, polyamoria jne.), vanhemmuus koetaan haastavana, puolison henkinen- tai fyysinen sairaus, mustasukkaisuus, luottamuspula, erilaiset arvot, avioero tai eron uhka, seksuaaliset ongelmat, arvostuksen puute, henkinen- tai fyysinen väkivalta. 

Pariterapia.jpg
Paripsykoterapia
Perherterapia.jpg

Perheterapia

- Tutkitaan yhdessä, mikä auttaa teitä ymmärtämään

toinen toisianne paremmin -

Perheterapiassa luodaan turvallinen sekä luottamuksellinen ilmapiiri, joka mahdollistaa kaikkien perheenjäsenten äänen kuulluksi sekä ymmärretyksi tulemisen kokemisen. Perheterapiassa otetaan huomioon jokaisen perheenjäsenen toiveet, tarpeet sekä huolet. Perheterapiassa työstetään useimmiten perheen vuorovaikutustaitoja sekä kommunikaatiota, vanhemmuutta, uusperheiden yhteen liittymisen haasteita, lapsen tai nuoren kehitystä ja kasvua vahvistavia tekijöitä, tai akuuttia kriisiä. Toisinaan perheterapiaa käytetään myös tukemaan muita hoitomuotoja kuten lapsen tai nuoren oma terapia.

 

Perheterapiassa käsitellään ja muokataan perheen sisäistä vuorovaikutusta ammattilaisen avustuksella ja tuella. Keskeisenä perheterapian tavoitteena on löytää perheen hyvinvointia lisääviä voimavaroja, vahvuuksia sekä myönteistä muutosta vahvistavia uusia käyttäytymis- ja toimintatapoja.

 

Perheterapiaan voi hakeutua aina, kun perheessä koetaan hyvinvointia haittaavaa henkistä kuormitusta, kommunikaatio sekä vuorovaikutus haasteita. Perheterapiaan on myös mahdollista hakea Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa tai vastaanotolle voi tulla omakuntanteisesti.

Perheterapia

Vanhempainohjaus

Vanhempainohjausta voidaan toteuttaa osana nuoren, 16-25- vuotiaan, kuntoutus psykoterapiaa, jolloin Kela korvaa käynneistä osan. Vanhempainohjaus tukee sekä vanhemmuutta että nuoren kasvua ja kehitystä. Vanhempainohjaus toteutetaan vanhemman tai vanhempien kanssa yhdessä, tavoitteena on löytää vahvuuksia, voimavaroja omassa vanhemmuudessa sekä keinoja kohdata mm nuoren psyykkistä oireilua, haastavaa käyttäytymistä jne.

Kivet ja jää.jpg
Vanhempainohjaus
Seksuaalineuvonta.jpg

Seksuaalineuvonta

Seksuaalineuvonta on yksilöllistä, asiakkaan tarpeesta/tilanteesta lähtevää tavoitteellista seksuaaliterveyteen liittyvää hoitoa. Seksuaalineuvonnassa luodaan turvallinen sekä luottamuksellinen vuorovaikutuksellinen suhde ammattilaisen ja asiakkaan välille. Seksuaalineuvonta on ennen kaikkea luvanantamista asiakkaalle nostaa itselle tärkeitä sekä intiimejä asioita esiin, kuten seksuaalinen haluttomuus, tunteiden ilmaisu, vuorovaikutuksen ja läheisyyden ongelmat, itsetuntoon ja kehonkuvaan liittyvät pulmat, eri elämäntilanteisiin liittyvät seksuaalielämän haasteet, kuten pienten lasten perheet ja ikääntyminen sekä sairauksien, toimenpiteiden, vammautumisen ja lääkitysten vaikutukset seksuaalisuuteen ja seksielämään. Parhaimmillaan seksuaalineuvonta ehkäisee seksuaaliongelmien pitkittymistä ja vaikeutumista.

Seksuaalineuvojana vahvuuteni on laaja psykoterapeuttinen osaaminen, asiantuntijuuttani tukevat koulutukset, jotka mahdollistavat integratiivisen, psykoedukatiivisen sekä terapeuttisen työskentelyotteen tarjoamassani seksuaalineuvonnassa. Lisäksi minulla on vahva osaaminen ihmisen kasvuun -ja kehitykseen liittyvissä asioissa. Seksuaalineuvonnan kautta jokaisen ihmisen on mahdollista hoitaa sekä parantaa omaan seksuaalisuuteen liittyviä teemoja ja tätä kautta parantaa omaa elämänlaatuaan.

Seksuaalineuvonta

Työnohjaus

Tarjoan työohjauspalveluita sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille ja yrityksille sekä organisaatioille. Työnohjausta toteutetaan yksilö- tai ryhmämuotoisena. Työnohjaus on työhyvinvointia edistävää ohjausta, jossa tutkitaan, arvioidaan ja kehitetään omaa työtä, työn herättämiä tunteita ja kokemuksia, työroolia ja koko työyhteisön toimintaa. Työnohjaus perustuu ohjaajan sekä työnohjattavien luottamukseen, vuorovaikutukseen ja ohjattavien omiin oivalluksiin sekä ratkaisuihin. Työnohjaus on ajan, huomion ja kunnioituksen antamista ohjaustilanteeseen osallistuville. Työnohjaajan rooli on keskustelua ohjaava, jonka kautta ohjattavat pääsevät tutkimaan omia työtapojaan ja tiedostamaan niihin liittyviä ajatuksia, asenteita sekä tunteita.

Työnohjauksessa käytetään keskeisenä keinona vuorovaikutusta/ keskustelua, lisäksi voidaan hyödyntää erilaisia luovia menetelmiä sekä keinoja tukemaan vuorovaikusta/dialogisuutta. Yleisimpiä käsiteltäviä asioita työnohjauksessa ovat työtilanteet, tunteet, työn perustehtävät, rakenteet jne. tavoitteena on oppia ed. asioista sekä tätä kautta vahvistaa omaa ammatti-identiteettiä.

Työohjaus.jpg
Työnohjaus
bottom of page